DM
ENG GER A + A -

Nyhetsarkiv

Sørlandets rokokkomester

Ole Nilsen Weierholt ble født på gården Lillestølen på Sagene i Austre Moland 29. desember 1718. Ole Nilsen Weierholts var en dyktig kunstner som satte spor etter seg både i kirker og på jernovner på Sørlande...

Les mer

Verket og verftet

Hvilke bånd var det mellom Næs Jernverk og Tangen verft ved Tvedestrand under og etter seilskutetiden? Håkon Haugland vil se nærmere på dette temaet under foredrag hos oss tirsdag 24. april kl. 19.00.

Les mer

Utstillingsåpning 13. mai

Velkommen til åpning av årets utstilling søndag 13. mai! Vi feirer i år 300-årsjubileet for Ole Nilsen Weierholts fødsel med foredrag og en splitter ny utstilling.

Les mer

"Heirevann rundt"

Søndag 10. juni pakker vi tursekken og blir med Oddbjørn Johannessen rundt Heirevann. Han er los og kjenner verksplassenes historie godt.

Les mer

Smed- og handverksdagene 2018

Helgen 30. juni til 1. juli er det tid for de tradisjonsrike Smed- og handverksdagene ved Næs Jernverksmuseum. Smeder og andre håndverkere vil kurses og være i arbeid både lørdag og søndag.

Les mer

Barnas jernverkssøndag

Barnas jernverkssøndag er den morsomste dagen i året på museet! Søndag 8. juli blir full av aktiviteter for barn i alle aldre. Vi får spesielt besøk av Klovnerina! Hun vil sette museet på hodet med sine sirkusa...

Les mer

Gruvesøndag i Solberg gruve

Bli med på gruvesøndag i Solberg gruve 15. juli! Vi brenner settebål, sprenger fjell og mye mer fra kl. 13.00 til 16.00.

Les mer

Andreas Feragen-jubileum

I år er det 200 år siden pedagogen og lærebokforfatteren Andreas Feragen ble født (21.7.1818). Han skal hedres med en biografi og en hel jubileumshelg 21. og 22. juli.

Les mer

Sopptur i Nes Verks skoger

Høsten er tiden for soppturer og Aust-Agder sopp- og nyttevekstforening tar oss med på tur i skogen ved Nes Verk tirsdag 28. august kl. 18.00 til 21.00.

Les mer

Jernverksseminaret 2018

Årets jernverksseminar 2018 har tittelen "Jernskulptur og ovnskunst" og går av stabelen lørdag 1. og søndag 2. september på Næs Jernverksmuseum.

Les mer