DM
ENG GER A + A -

Nyhetsarkiv

Sørlandets rokokkomester

Ole Nielsen Weierholt ble født på gården Lillestølen på Sagene i Austre Moland 29. desember 1718. Ole Nielsen Weierholts var en dyktig kunstner som satte spor etter seg både i kirker og på jernovner på Sørlan...

Les mer

Smed- og handverksdagene 2018

Helgen 30. juni til 1. juli er det tid for de tradisjonsrike Smed- og handverksdagene ved Næs Jernverksmuseum. Smeder og andre håndverkere vil kurses og være i arbeid både lørdag og søndag.

Les mer

Barnas jernverkssøndag

Barnas jernverkssøndag er den morsomste dagen i året på museet! Søndag 8. juli blir full av aktiviteter for barn i alle aldre. Vi får spesielt besøk av Klovnerina! Hun vil sette museet på hodet med sine sirkusa...

Les mer

Gruvesøndag i Solberg gruve

Bli med på gruvesøndag i Solberg gruve 15. juli! Vi brenner settebål, sprenger fjell og mye mer fra kl. 13.00 til 16.00.

Les mer

Andreas Feragen-jubileum

I år er det 200 år siden pedagogen og lærebokforfatteren Andreas Feragen ble født (21.7.1818). Han skal hedres med en biografi og en hel jubileumshelg 21. og 22. juli.

Les mer

Sopptur i Nes Verks skoger

Høsten er tiden for soppturer og Aust-Agder sopp- og nyttevekstforening tar oss med på tur i skogen ved Nes Verk tirsdag 28. august kl. 18.00 til 21.00.

Les mer

Jernverksseminaret 2018

Årets jernverksseminar 2018 har tittelen "Jernskulptur og ovnskunst" og går av stabelen lørdag 1. og søndag 2. september på Næs Jernverksmuseum.

Les mer

Geologi og gamle gruver

De gamle gruvene ved gården Båsland er målet for vår vandring i skogene ved Nes Verk 9. september.

Les mer

Høstmarked

Besøk høstens hyggeligste marked med mange og varierte salgsboder med spennende tilbud! Søndag 23. september åpner vi museet for livlig handel, matsalg og barneaktiviteter.

Les mer

Eidsvoll Jernverk i bronse og granitt

Imponerende modell av det gamle jernverket på Eidsvoll åpner i mai. Næs Jernverksmuseum har stått for gjennomføringen av prosjektet på vegne av museet Eidsvoll 1814.

Les mer