ENG GER A + A -

Nyhetsarkiv

Ledig stilling

Næs Jernverksmuseum har ledig stilling som fagkonsulent. Søknadsfrist 10. mai.

Les mer

Åpningsarrangement

Næs Jernverksmuseum åpner offisielt dørene for sesongen søndag 14. mai kl. 12.00.

Les mer

Andreas Feragen (1818-1912) Skolemesternes mester

Tirsdag 9. mai kl. 19.00 holder Ernst Håkon Jahr foredraget Andreas Feragen (1818-1912) Skolemesternes mester på Holt skolemuseum

Les mer

Brosjyre for 2017

Næs Jernverksmuseum brosjyre for 2017 er klar. Ta en titt, og så håper vi at du tar turen innom et eller flere arrangementer!

Les mer

Kurs i grovt bindingsverk

28.-31. mars holdes det kurs i bygging av grovt bindingsverk, for håndverkere, på Næs Jernverksmuseum. Instruktør er Trond Oalann.

Les mer

Kurs i grovt bindingsverk

28.-31. mars arrangeres det kurs for håndverkere i grovt bindingsverk på Næs Jernverksmuseum. På kurset skal det settes opp en rekonstruksjon av et sommerfjøs fra Lyngør. Instruktør er Trond Oalann.

Les mer

Gratulerer med doktorgrad!

Fredag 17. februar var Jernverksmuseet til stede da Anita Wiklund Nordli, som mange har hatt gleden av å høre på museet, forsvarte sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.).

Les mer

Jernverket som ble til Kongsberg Våpenfabrikk

Tidligere direktør på Næs Jernverksmuseum holder foredraget Jernverk som ble til Kongsberg Våpenfabrikk tirsdag 21. mars kl. 19.00.

Les mer

Kampen om specidaleren

Norges barnk har nylig utgitt et skrift i sin skriftserie, som tar utgangspunkt i en avhandling Jacob Aall skrev i 1832 om Norges bank og pengevesenet.

Les mer

Ny besøksrekord!

Næs Jernverksmuseum hadde besøksrekord i 2016. Hele 18 473 små og store publikummere var innom museet. Vi gleder oss over tallene, og ønsker både nye og "gamle" besøkende velkommen i 2017!

Les mer