DM
ENG GER A + A -

Forvaltergården - Tvedestrand museum


DSC_0004.JPG

I Forvaltergården i Tvedestrand sentrum besøker du det gamle apoteket og den gamle kramboden.
Museets krambod har interiør og gjenstander fra første halvdel av 1900-tallet.
Her måler vi opp drops slik det ble gjort i eldre tider.
Dropsene faller i smak hos både store og små.


DSC_4618.JPG


Du kan også se utstillingen "Tvedestrand gjennom 1000 år" og en utstilling om konfeksjonsfabrikken Frøja som vi har kalt "Frøja - fra snørekorsett til hold-in. Undertøysproduksjon i 92 år".

Filmen "Operasjon mørkemann", etter Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes populære barnebokserie om Detektivbyrå nr.2, ble spilt inn i Tvedestrand og i Forvaltergården. Vi selger derfor bøkene i bokserien, detektivkoffert og andre effekter som en god etterforsker har behov for.


I den idylliske museumshagen er det kafe og arrangementer gjennom hele sommeren.


Historikk

Forvaltergården i Tvedestrand var bindeleddet mellom Næs Jernverk og "den store verden". Det var her proviant- eller magasinforvalteren holdt til. Han hadde ansvaret for all inn- og utskipning som jernverket sto for. Her hadde han kontor og her bodde han og familien.


Foto: Styrkar Braathen/Næs Jernverksmuseum

Forvaltergården i Tvedestrand er en av de eldste og best bevarte bygningene i byen og er i rokokkostil. Huset ble oppført i 1774 under jernverkseier Jacob Schnell. I 1880 flyttet forvalteren ut og Tvedestrand apotek inntok lokalene og ble der fram til 1991.

Åpningstider

Forvaltergården er sommeren 2018 åpen fra 29. juni til og med 12. august. Museet er åpent hver dag i sesongen fra kl. 11.00 - 16.00. Fri entré. Museet ligger i Hovedgata 76.

DSC_0138.JPG

Les mer om Forvaltergården her .
.