Fortunaomslag 2017 LQ (2).jpg

Åpningsarrangement

Næs Jernverksmuseum inviterer til Åpningsarrangement i Snekkerboden søndag 14. mai kl. 12.00. Denne søndagen lanseres Fortuna, museets eget tidskrift med artikler fra blant annet: Ingeborg Fløystad, Oddbjørn Johannessen, Ulf Hamran, Øystein Rian og Bjørn Ivar Berg.

Museet har de siste årene hatt ny sommerutstilling i Snekkerboden hvert år. Slik er det også i år, og årets tema er hentet fra en produktkatalog utenom det vanlige, som ble laget til verdensutstillingen i Wien i 1873. Tittelen på utstillingen er "Skøytestål til hvalfangskanoner- Næs og Egelands produkter 1873". I tillegg til dette blir det presentasjon av de nye ovnene i Snekkerboden og musikalske innslag.
Etter seansen i Snekkerboden inviteres alle med på naturlosvandring.

Oddbjørn Johannessen, som er en lidenskapelig slektsforsker og en dyktig formidler, er los for vandringen til plassene Lia, Båsland, Dyrmyr og Gangdalen. Vandringen er ca 5 kilometer i forholdsvis lett terreng. Ta gjerne med litt kaffe og nistemat til pausen. Velkommen til museumsåpning!