dragehode.JPG

Smed og handverksdagene

Velkommen til Smed og Handverksdager på Næs Jernverksmuseum 30. juni til 2. juli

Næs Jernverksmuseum, Norsk smedforening og seksjon for kulturminnevern i Aust Agder, samarbeider om å arrangere smed og handverksdager på
Næs Jernverksmuseum i Tvedestrand.

Det er egne program for handverkere og smeder.

Program for smedene:
Fredag 30/6: Ankomst på ettermiddagen for de som dette passer for. Begynne med rigging i teltet.
Lørdag 1/7: Norsk Smedforening har sitt årsmøte.
Workshop med fellesoppgaver: Essesveising av konstruksjonstål med Michal Wunderlich som lærer og Seppe Lehembre som hjelpelærer
Foredrag om design ved smed Therese Engdahl. Hun har vunnet flere priser med sine smedarbeider. Bla. Nordisk mesterskap i 2011 og 2013.
Slipekurs ved Anders Dalseg.
Søndag 2/7: Dette er den store publikumsdagen. Da viser smedene frem hva de har laget, og demonstrerer smedarbeid for publikum og andre interesserte.
Avslutning kl. 1600.

Det blir også god tid til sosiale samlinger. Det blir felles middag på lørdagskvelden.
Det er mulighet for enkel overnatting innendørs på museet. Ta med madrass og sengetøy.

Påmelding til:njm@jernverksmuseet.no innen 22/6
Deltageravgift: Kr.400.- som dekker materialer og bespisning.
Detaljert program vil bli sendt ut til påmeldte.
Følg med på nettsidene våre for mer opplysninger som kommer etter hvert.