DM
ENG GER A + A -
Øystein Køhn foto Øystein Køhn.jpg

Tollekniven

Norske staskniver Foto u00d8ystein Ku00f8hn.jpg


Tollekniven er vårt eldste tilvirkede verktøy og allerede i steinalderen hadde man enkle kniver. I Norge har vi en unik knivtradisjon, sett i verdenssammenheng. I dette foredraget vises kniver fra alle viktige landsdeler og tradisjoner, både brukskniver og staskniver, fra en rekke viktige knivmakere. Knivmaker og slireskjærer Lars Fredriksen (1885-1965) fra Nes Verk her i Aust Agder er en av disse.

Med illustrerende bilder forteller Øystein Køhn om kniven, fra enkelt steinredskap og utviklingen den har gjennomgått til et ”high-tech produkt” av vår tid.

På Nes Verk har vi dyktige knivmakere som vil være til stede og vise fram noen av sine kniver. Asbjørn Skogjordet lager staskniver og Svein og Karen Louise Larsen lager brukskniver. Larsen vil også vise fram en av bestefaren, Lars Fredriksens, kniver. I tillegg lager Svein Larsen miniatyrøkser i stål.

Foredraget starter kl. 19.00. Inngang inkl. kaffe og munke kr 50,-.

Velkommen!

Øystein Køhn er knivbruker, knivsamler og knivmaker. I snart 30 år har han vært redaktør og produsent av Norsk Knivforenings organ, Knivbladet, som utkommer fire ganger i året. Han er også forfatter, fotograf og foredragsholder. Dette bildeforedraget varer ca. 1 time og 20 minutter.

Les mer om foredraget her: Foredrag tollekniven.pdf

Foto: Øystein Køhn


Tilbake