DM
ENG GER A + A -
Sverre Rødven fotograf Per Thoresen 2008 justert.jpg

Smed- og handverksdagene 2018

Smed og hu00e5ndverksdager 2017 015 foto Fredrik Dale 2.jpgSmed og hu00e5ndverksdager 2017 036 foto Fredrik Dale 2.jpg


Velkommen til Smed- og handverksdagene
på Næs Jernverksmuseum 30. juni og 1. juli


Nå er det igjen duket for smed- og handverksdager, og vi ser fram til en helg med mye aktivitet, foredrag, relevante kurs og hyggelig samvær!

Fredag 29. juni om ettermiddagen starter det første kurset.

Lørdag 30. juni er først og fremst hånderverkernes dag med ulike kurs og aktiviteter, men det er også åpent for publikum til å se håndvekerne i arbeid.

Søndag 1. juli er den store publikumsdagen med aktiviteter, stands og demonstrasjon av håndverksteknikker. Mange ulike håndverksfag vil være til stede. Avslutning kl. 16.00.

Foredrag

Kari-Marte Frøyset, red. av magasinet Norske Hjem, har mange års erfaring med restaurering av egne hus. Hun vil komme med tips og råd til deg som har eller ønsker et gammelt hus å restaurere. Du hører henne søndag kl. 13.00 i Snekkerbua.

John A. Andersen, Den glade høvel A/S, er en entusiastisk prambygger som vil holde et halvtimes foredrag om prambygging med små filmsnutter. Velkommen til foredraget lørdag kl. 16.00 i Snekkerbua

Begge foredragene er åpne både for håndverkere og publikum.

Kurs for smeder

Sverre Rødven er knivsmed kommer for å holde workshop om brasing.

Fellesoppgaven for alle smedene blir å jobbe videre med en påbegynt stevn til et vikingskip!

For mer informasjon og påmelding, les mer her: Invitasjon smeder 18.pdf .

Kurs for håndverkere

Ovnskurs med Tor Harald Frøyset, magasinet Norske Hjem. Frøyset vil instruere i istandsetting av gamle ovner. Lørdag 30. juni. Kursavgift kr. 500,- inkl. lunsj. Få plasser!

Kurs i mørtel av brent kalk - hot mix med Knut B. Aall og Fredrik Dale, Næs Jernverksmuseum. Kurset viser forskjellen på mørtel laget av brent kalt i stedet for vårlesket kalt eller hydraulisk kalk. Kurset består av teori, befaring, praktisk øving og diskusjon. Målgruppe: både profesjonelle murere og andre interesserte. Lørdag 30. juni kl. 9.00 til 16.00. Kursavgift kr. 300,- inkl. lunsj og materiell. Påmelding til bygningsvern@austagderfk.no eller tlf: 95 81 55 93. Kun åtte plasser!

Skinnfellkurs med Åse Musum. Kurset starter fredag ettermiddag i tillegg til lørdag og søndag. Målet er å sy og trykke en to-skinns skinnfell. Fellen kan f.eks. brukes som babypose. Kursavgift kr. 1.000,- + skinn. Kursholder har nål, tråd og maling og låner ut trykkblokker. Maks åtte deltakere, så meld deg på til Åse Musum, tlf: 47883954.

Utstillere

Mange utstillere har meldt seg og her er noen av dem:

Fra Norsk håndverksinstitutt på Maihaugen kommer stipendiat Gry M. Grindbakken, filigranssølvsmed, og demonstrerer arbeid.

Byggmester Helge Paulsen og seniorforsker Niels Bonde, Nationalmuseet i København, viser årringsdatering av gamle hus og snakker gjerne om restaurering m.m.

Andre utstillere: Bo Andersson, møbeltapetsering; Ole Ugland, vindusrestaurering; John A. Andersen, prambygging og Øyvind Mauren, restaurering av eldre hus.


Smed- og håndverksdagene er et samarbeid mellom kulturminnevernseksjonen i Aust-Agder fylkeskommune, Norsk Smedforening og Næs Jernverksmuseum.

Foto av Sverre Rødven: Per Thoresen


logo norsk smedforening.jpgLogo AAF.jpg


logo.jpg

Les mer om museets årsprogram her.


Tilbake