Kristiania byvåpen ONW.png

Jernverksseminaret 2018

Jernkunst 6.jpg

Ovnskunst og jernskulptur

Velkommen til Jernverksseminaret 1. og 2. september som i år har et spesielt blikk på jernskulpturer og ovnskunst. Jernverksseminaret er åpent for alle interesserte, både fagfolk og lekfolk!

I år er det 300 år siden Ole Nilsen Weierholt ble født og dette skal vi markere. Den første seminardagen vil være spesielt viet "Sørlandets rokokkomester", Ole Nilsen Weierholt, med foredrag og tur til kirker han har vært med på å utsmykke. Weierholt var også en stor treskjærer og ovnskunstner med ca. 30 ovnsmodeller i sin produksjon.

Dag 1
Vi starter med foredrag ved Osvald Magnussen. Han er journalist og forfatter av jubileumsboken om Weierholt: Tusenkunstneren Ole Nielsen Weierholt – 1718-1792. Vi får også foredrag ved arkitekt Hans Olaf Aanensen, som i 1976 var sentral i restaureringsarbeidet av Weierholts arbeid i Flosta kirke.

På ettermiddagen blir det busstur "i Weierholts fotspor" med stopp på Sagene i Austre Moland, i Flosta kirke og i Dypvåg kirke. Omvisere her er Hans Olaf Aanensen og Håkon Haugland. Dagen avsluttes med foredrag ved Gunnar Molden, Frode Henriksen og Ulf Hamran.

Fortuna Bu00e5rd Lu00f8ken, endret.jpgDag 2
Dag to tar vi opp andre sider ved temaet onvskunst og jernskulptur. Petter Øijord, Per Halvor Sælebakke og Gunnar Molden ser på stilarter og motiver på norske ovner og Tor Hernes på monumenter i støpejern.

Vi avslutter dag to i nåtiden og retter blikket mot to flotte samtidskunstverk i jern. Smedene Erik Gjendem og Benjamin Kjellman-Chapin og deres bidrag til den internasjonale utstillingen "Ypres 2016" blir presentert av dem selv, supplert av Monica Kjellman-Chapin. Avslutning i smia til Monica og Benjamin Kjellman-Chapin.

Her finner du fullstendig program for dagene: Seminarinnbydelse2018

Påmelding til Helle Lofstad
Telefon: 37 16 05 00 eller
mobil: 96 01 34 22
Epost: hl@jernverksmuseet.no

Seminaravgift kr. 700,- som inkluderer lunsj to dager og busstur lørdag.
Middag lørdag kr. 320,-.
Det er mulig å bare delta en av dagene. Da betaler man kr. 400,- (lørdag)
eller kr. 300,- (søndag).

Velkommen!

(Fortuna. Foto av Bård Løken)

Les mer om museets årsprogram her.