Smed og handverk 15 (29).JPG

En smak av museumssommer

Elever ved hammermodellen.jpg

Søndag 3. juni har vi litt ekstra på programmet for deg som besøker oss.

Vi får besøk av Dag Ellefsen som demonstrerer hvordan de store hamrene på verket fungerte i gamle dager. Dette gjør han ved hjelp av hammermodellen som du ser på bildet over. Modellen er lik hamrene vi har i museet og som smedene på jernverket brukte helt fram til 1959.

Kl. 13.00 vil Dag demonstrere hvordan man lagde lange jernstenger ved hjelp av et valseverk. Her er det viktig å være rask og presis, og stangen kan bli lang! Det er gøy å se stanga bli lenger og lenger for hver gang den går igjennom valsen.

smed i arbeid besku00e5ret.jpg

I utesmia vil du finne Monica og Benjamin Kjellman-Chapin. De jobber som kunstsmeder og demonstrerer for oss hvordan de arbeider. Benjamin er kåret til Norgesmester i smiing både i 2015 og 2017!

Våre omvisninger går som normalt hver hele time inkludert filmvisning fra kl. 11.00 til og med kl. 16.00. Det blir også spørrekonkurranse for barn.

Velkommen til en aktiv dag her på
Næs Jernverksmuseum med mye lyd!

PS!

Lørdag 2. juni arrangeres "Turist i egen by" i Arendal. Kan du vise fram billett fra dette arrangementet, får du gratis inngang hos oss søndag 3. juni.