Modelljernbanetreff

Foto: Styrkar Braathen

Helgen 24. og 25. august viser vi her på Næs Jernverksmuseum modelljernbaner av typen "Spor 1". Dette er det første treffet i sitt slag i Norge med modeller i stor skala (1:32).

Treffet vil samle entusiaster fra både Norge og Danmark og alle er velkomne til å se de ulike modelltogene gå på skinner i vår store hall på Nes Verk. Lokomotiver og vogner er modeller av virkelige tog med flotte landskap som skaper en fin atmosfære rundt det rullende materiellet.

Spor 1 var den vanligste målestokken for modelltog fram til 1930-tallet. I 1969 relanserte Märklin modellen og vi feirer 50-årsjubileet med dette store treffet for alle modelljernbaneentusiaster. Primus motor bak treffet er Arendal modelljernbaneklubb i samarbeid med jernverksmuseet.

Museet er også åpent denne helgen med omvisninger og kafedrift.

Sjekk vår "promovideo"!