Stevn til et vikingskip foto Helle Lofstad.jpg

Smed- og handverksdagene 2019

Velkommen til Smed- og handverksdagenes jubileumshelg

29. og 30. juni

I år feirer smed- og handverksdagene 20-årsjubileum! Vi gleder oss til en helg med mye aktivitet, foredrag, relevante kurs og hyggelig samvær!

Smeder og andre tradisjonshåndverkere vil kurses og være i arbeid både lørdag og søndag. Det blir også åpne foredrag både lørdag og søndag og barneaktiviteter. Alle er velkomne til å besøke oss denne helgen og få et innblikk i gamle tradisjonshåndverk.

Smed og handverksdager 18 (13).jpg20180628_143653.jpg

Smedene skal i år jobbe videre med vikingskipet som de jobbet med i 2018, et kunstverk som skal få plass her på jernverksmuseet. Det blir også work-shop. Lørdag ettermiddag avholder Norsk smedforening sitt årsmøte. Påmelding innen 16. juni, sendes til Næs Jernverksmuseums epost: njm@jernverksmuseet.no. Detaljert program sendes til de påmeldte.

Foredrag søndag

Kurs i linoljemaling ved Kerstin Lyckman Gevert redigert.jpg

• Kl. 12.30-13.00: Om kalkmaling ved stipendiat og kalkmaler Bent Erik Myrvoll, Norsk håndverksinstitutt.
  • Kl. 13.30-14.30: Om linoljemaling ved fargearkeolog Kerstin Lyckman Gevert.
Bent Erik Myrvoll kalkmaler 1.JPG

Årets kurs

Påmelding til malekurs, smikurs og kurs i ovnspussing sendes til Ragnhild Dietrichson i seksjon for kulturminnevern i Aust-Agder fylkeskomune. Epost: Ragnhild.Dietrichson@austagderfk.no.

037.JPG013.JPG

Utstillere

Lørdag og søndag kan du treffe utstillere som viser ulike håndverksteknikker. du kan bl.a. treffe Anne Marit Bjordam Dalen som viser neverarbeid, Eli Tronbøl og Jan Ole Bjormyr som viser sjømannsknuter og tauverk og Nr. 10 fra Lyngør som viser verktøy.

Mer informasjon og program kommer. Følg oss på Facebook for løpende oppdateringer.

Velkommen!

Arrangementet er et samarbeid mellom Næs Jernverksmuseum,
Norsk smedforening og Aust-Agder fylkeskommune.

logo norsk smedforening.jpg
logo-aafk-rgb-300dpi-jpg.jpg