IDNaturlos2019forside logo.jpg

Tur til ruggesteinen på Skratteried

20190604_164111.jpg

Naturlos Peder Vaaje Hegland ved ruggesteinen på Skrattereid.
Foto: Helle Lofstad/Næs Jernverksmuseum.
Forsommerens naturlos- og kulturvandring har ruggesteinen på Skrattereid som mål. Skrattereid ligger ved idylliske Øynesvann omtrent midtveis mellom Nes Verk (Tvedestrand) og Bøylestad (Froland).

Vi starter turen på Næs Jernverksmuseum og tar veteranbuss/bil til Liane. Her er det nydelig utsikt over Øynesvann. Derfra går vi stien langs vannet, gjennom Rosstøl naturreservat, til Skratteried, den østligste gården i gamle Holt kommune. Her ligger den mystiske ruggesteinen. Turen tilbake går på vei forbi gården Rosstøl til Liane.

Underveis vil vi få fortellinger om steder vi passerer av Peder Vaaje Hegland og andre som har tilknytning til området.

Hele turen er på 3-3,5 km og går i lett terreng på sti eller vei i naturskjønne omgivelser. Ta med mat, drikke og sitteunderlag.

Vel møtt!

Naturlos: Peder Vaaje Hegland
Tid: Søndag 16. juni kl. 13.00 - ca. kl 16.00
Oppmøtested: Næs Jernverksmuseum