Gruva og verket

Gruvegutt.JPGSten Nielsen og gutt.jpg

Velkommen til familiedag!

Søndag 21. juli inviterer vi til familiedag og turdag hvor du besøker både Solberg gruve og Næs Jernverksmuseum på samme dag. I tillegg kan du få en kjempefin skogstur over Solbergheia og ned til jernverksmuseet. Møt opp på Næs Jernverksmuseum og bli med skyttelbussen med guide til Solberg gruve!

Solberg gruve

I Solberg gruve leter vi etter jernmalm i gruvegangene med lommelykt og magnet, vi sprenger fjell med settebål og vasker etter ekte sølvperler. Alle som skal inn i gruva går i følge med en omviser. Du får låne hjelm, lommelykt og magnet. Gruva er godt sikret og tilrettelagt for alle. Salg av grillpølser og kald drikke.

Tursti

Fra gruva fører merket tursti deg opp til den flotte hestevandringen høyt over gruva og derfra over heia til det gamle jernverket på Nes Verk. Det er bratt opp til hestevandringen, men det går fint for barn å gå til toppen av Solbergheia i følge med en voksen. Husk gode sko og en penn/blyant!

Du kan være med på natursti, gjøre aktiviteter underveis og lese små tekster om steder og hendelser fra historien. Hele turen er ca. 3 km lang. Etter en fin tur er det bademuligheter i parken Lunden og ved Hammerdammen ved jernverksmuseet!

Næs Jernverksmuseum

På jernverksmuseet tar vi imot deg som har vært med på naturstien med små premier, og vi tilbyr film og omvisning på museet. Her kan du også smi din egen spiker og støpe en tinnfigur. Museumsbutikk med salg av is, mat og drikke.

Oppmøte og buss

Oppmøte på Næs Jernverksmuseum med skyttelbuss til Solberg gruve. Østre Agder veteranbussklubb stiller opp med sin flotte, gamle Scania 76, en 1967-modell.

Det kan bli noe venting, så vær med på en aktivitet eller slapp av i det forhåpentligvis fine været. Vi anbefaler at du starter dagen mellom kl. 11.00 og 14.00.

Bussturen er guidet!

40685621_1699996660111326_6250518218570465280_n.jpgSu00f8lvvask Solberg gruve foto Styrkar Braathen.JPG

Hva koster det å være med?

Voksne (fra 16 år) kr. 70,-
Barn 3-16 år kr. 35,-
Familiebillett* (2 voksne + egne barn) kr. 150,-
* Besteforeldre med barnebarn kan også kjøpe familiebillett.

Billetten inkluderer omvisning i Solberg gruve, film og omvisning på Næs Jernverksmuseum, busstransport og natursti/aktiviteter på turen.

Sølvvask kr. 20,-
Spikersmiing kr. 50,-